Aftenen inden operation eller tandbehandling skal hunden faste, hvilket vil sige, at den ikke må tilbydes mad efter kl. 22, den må gerne få vand.
Vi har altid vores patienter i narkose om formiddagen, så de kan være så friske som muligt ved hjemsendelsen om eftermiddagen. Derfor får du som udgangspunkt en morgentid, hvor du kan komme og aflevere din hund. Her vil den dyrlæge, der skal foretage operationen/tandbehandlingen, tage imod dig, og fortælle dig, hvad der skal foregå. Dyrlægen vil altid undersøge hunden inden vi går i gang, så vi er sikre på at den er sund og rask. Er det en ældre hund (over 8 år) anbefaler vi at få taget en blodprøve inden bedøvelsen.
Vi starter med at give din hund en beroligende og smertestillende sprøjte. Hvis du gerne vil sidde med din hund mens den falder til ro og bliver træt, er det også en mulighed. Når hunden er træt tager vi den med ind på operationsstuen/i tandbehandlingen. Her bliver den svøbt i et blødt og varmt tæppe -en Bairhugger (se billede), der kan holde den lun og varm under operationen. Herefter lægger vi et venekateter i forbenet på hunden, så vi har direkte adgang til blodåren. Herigennem kan vi give mere narkosemiddel og smertestillende medicin.